תהליך ההתעדה לתקן ISO 9001 כולל מספר שלבים, כאשר השלב המרכזי הינו הכנת הארגון באמצעות הטמעת דרישות התקן לקראת מבדק ההתעדה בחברה.
תהליך הסמכה לתקן ISO 9001 בליווי טכנולוגי המזון של Prosafe Food כולל:
- הכרות ראשונית במפעל בכדי להכיר את תהליכי המפעל
- כתיבת נהלים, הוראות עבודה וטפסים על מנת להגדיר את מערכת ניהול האיכות
- קביעת מדיניות איכות, אשר מתאימה לתכלית ולהקשר של הארגון ותומכת בכיוון האסטרטגיה שלו
- הטמעת מערכת לניהול איכות במפעל
- הדרכת עובדים
- ניתוח וחקירת תלונות, אי התאמות ומציאת פעולות מתקנות בהתאם
- ביצוע סקר תשתיות ותברואה על מנת לבדוק את התאמת המפעל לדרישות התקן
- הערכת ספקים שנתית ונותני השירות למיטוב חומרי הגלם, העזר והאריזות
- ביצוע סקר שביעות רצון לקוח על מנת להעריך ולשפר ולייעל את שירות הלקוחות
- ביצוע מבדק פנימי- מבדק מקדים ועצמאי לבדיקת התאמת הארגון לתקן
- ישיבת סקר הנהלה שנתית בה קובעים יעדים ומטרות ודנים בנושאים רבים המחויבים בתקן וכל זאת על מנת לייעל את תהליכי הארגון
- ליווי במבדק ההתעדה אשר נערך ע"י מכון התעדה מוסמך
- מענה על דו"ח המבדק לקבלת תעודה
- לאחר מכן ליווי שוטף שנתי על מנת לשמר ולתחזק את תקן ISO 9001, ביצוע הדרכות שוטפות, עדכון נהלים והוראות עבודה בהתאם לשינויים בחברה ולדרישות חוק, תקנים ותקנות
- ביצוע תרגיל ריקול, סקר הנהלה, מבדק פנימי והערכת ספקים וסקר שביעות רצון לקוח אחת לשנה לפחות, בהתאם לדרוש בתקן
איך מתבצע תהליך שיפור האיכות בארגון על פי תקן 2015:ISO 9001?
התקן משלב גישה תהליכית של מחזור ה-PDCA (תכנן, בצע, בדוק ופעל) הכולל חשיבה מבוססת סיכונים. הגישה מאפשרת לארגון לתכנן את תהליכי ואת יחסי הגומלין ביניהם. הסמכה איזו 9001
בנוסף, הגישה מאפשרת לארגון להבטיח שנקבעות הזדמנויות לשיפור במפעל ופועלים לפיהם.
התקן מקדם גישה תהליכית ליישום ושיפור האפקטיביות של מערכת לניהול האיכות, העלאת שביעות רצון הלקוח ע"י עמידה בדרישותיו. הגישה מאפשרת לארגון לבקר את יחסי הגומלין ואת התלות ההדדית בין התהליכים של המערכת על מנת להגביר את ביצועי הארגון.
נכתב על ידי שני חזות, יועצת וטכנולוגית מזון, מומחית בהקמת מערכות ISO 9001 ,HACCP ,ISO 22000 ,22000 FSSC ומלווה לקבלת אישור GMP בכלל מפעלי המזון.