דף הבית > Prosafe בלוג > 7 טיפים לשמירה על בטיחות מזון בבית

7 טיפים לשמירה על בטיחות מזון בבית

כיצד מאחסנים אוכל טרי או מבושל בחוץ? אנחנו כאן כדי לענות

בטיחות מזון היא נושא קריטי שמשפיע על בריאותנו ואיכות חיינו מדי יום. למרות שרובנו מבשלים ומאחסנים מזון באופן קבוע, לא תמיד אנחנו מודעים לכל הסיכונים הטמונים בשיטות בישול או אחסון לא נכונות. אחסון לא תקין של מזון וחומרי גלם עלול להוביל להתרבות חיידקים מזיקים, קלקול מהיר של מוצרים, ובמקרים חמורים אף להרעלת מזון.

במאמר הבא, נלמד כיצד לאחסן נכון מזון וחומרי גלם במטבח הביתי, תוך שמירה על טריותם ובטיחותם. יישום פשוט של כללים אלה יכול להפחית משמעותית את הסיכון לתחלואה ולהבטיח שהמזון שאנו מגישים לאהובינו יהיה לא רק טעים, אלא גם בטוח לאכילה.

 

רכישה בטוחה של בשר עופות ודגים – רכשו מוצרים המאוחסנים בהתאם להוראות יצרן, כמובן רק מחנות או קצביה מוכרת בעלת רישיון עסק או רישיון יצרן מזון. בדקו אם המוצר הוקפא והופשר בשנית כדי שלא תקפיאו בבית מוצר שכבר הופשר (ניתן לזהות זאת אם יש גבישי קרח בתוך האריזה). חפשו את סמל הפיקוח הווטרינרי על המוצר הארוז. ארזו את הבשר והעוף בשקיות נפרדות משאר המוצרים כדי למנוע זליגת נוזלים העלולים להכיל חיידקים.
איחסון מזון טרי טרם הבישול – הרבה מאיתנו מתחילים את הקניות לחג הרבה לפני ולא מחכים לרגע האחרון, ולכן חשוב פי כמה להקפיד על איחסון נאות ובטוח של מוצרי הבשר והעוף. בטבלה בהמשך תוכלו לראות את משך הזמן (בימים) שניתן לאחסן מזון במקרר. אם אתם מעוניינים לרכוש בשר עופות ודגים שבוע לפני – עדיף להקפיא אותם ולהפשיר בסמוך לבישול. אם קניתם קפוא – הכניסו למקפיא הביתי והפשירו בסמוך לבישול.

להלן כללי אחסון מוצרי מזון במקרר (מבושל או טרי) לפי משרד הבריאות:

 

טבלת משך זמן אחסון מזון טרי במקרר

  • הפרדה בין מזון מבושל ללא מבושל במקרר – הידעתם שמומלץ להפריד בין המזון המבושל לזה הלא מבושל במקרר? כדאי להקפיד כי המזון הלא מבושל יהיה בכלי אטום במדפים התחתונים של המקרר (שם קר יותר) והמזון המבושל יאוחסן במדפים העליונים. העיקרון העומד מאחורי ההמלצה הזו הוא כי המזון הלא מבושל עלול להגיר נוזלי הפשרה אל עבר המזון המבושל ולזהם אותו בשלל חיידקים שיכולים להביא למחלות.
  • בישול יסודי של מוצרי בשר ועוף – אז מעבר לכללי האחסון במקרר, יש גם כללים שכדאי להקפיד עליהם בבישול עצמו. בישול של מוצרי הבשר חייב להיות יסודי ביותר (74 מעלות במרכז נתחי הבשר). כיצד נדע שהמזון מבושל היטב? אמת מידה נכונה היא שינוי צבעו של הבשר.
  • אחסון מזון מבושל בחוץ –  לאחר הבישול והאכילה, עדיף שלא להשאיר את המזון המבושל בחוץ יותר משעתיים, אלא להכניסו למקרר ולחמם במידת הצורך. על אחת כמה וכמה בימים חמים.
  • הפרדה של קרש חיתוך – יש להפריד בין קרש החיתוך של הירקות לזה של העוף הבשר והדגים המכילים חיידקים לפני הבישול
  • היגיינה וניקיון של המטבח – יש להקפיד על החלפת סקוץ' ומטליות מטבח, לשטוף טוב ידיים במים וסבון לפני המגע במזון ולחטא משטחים שבאו במגע עם עוף ובשר לא מבושלים.

 

לסיכום, בטיחות מזון במטבח הביתי אינה רק עניין של ידע, אלא גם של יישום יומיומי. מהקפדה על טמפרטורות נכונות ועד לשימוש נבון בכלי אחסון – כל אלה הם כלים פשוטים אך חיוניים ביותר בהגנה על בריאות המשפחה.

זכרו כי כל צעד קטן, כמו סידור נכון של המקרר או שמירה על היגיינה בסיסית, יכול למנוע סיכונים בריאותיים משמעותיים. אימוץ הרגלים אלו לא רק יבטיח את בטיחות המזון, אלא גם יאריך את חיי המדף של המוצרים, יחסוך כסף ויפחית בזבוז מזון. עם מודעות והתמדה, נוכל ליהנות ממטבח בטוח יותר, יעיל יותר, ובסופו של דבר – מארוחות טעימות ובריאות יותר.

טופס תחתון

צרו קשר

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176265

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00