במסגרת תהליך הוצאת רישיון עסק מזון, בעל העסק מחויב בהגשת טופס פרשה טכנית למשרד הבריאות. הגשת המסמך הינה דרישת חובה כדי לפתוח בקשה לקבלת רישיון עסק מזון או רישיון יצרן מזון.
פרשה טכנית הינה מסמך מקדמי, הנכתב בכפוף לתוכניות האדריכליות של העסק העתיד להיפתח, שאותה חייב בעל עסק להגיש למשרד הבריאות ולרשות המקומית. המסמך כולל פירוט בנוגע למהותו של העסק ולתהליכי העבודה שיהיו במקום. פרשה טכנית היא תנאי לקבלת רישיון עסק מזון, מפעל מזון או בית אוכל והינה מסמך מחייב, המתאר לפרטי פרטים את צורת ההתנהלות בעסק. במאמר זה נסקור ונסביר באופן מפורט על מהי פרשה טכנית לבתי אוכל או למפעל מזון, איך כותבים אותה, מי מוסמך לכתוב אותה ומדוע כדאי להיעזר באנשי מקצוע עבור הגשתה.
בעסקי המזון כגון מסעדות, אולמות אירועים, מפעלים לייצור מזון ועוד, הגורם המוסמך לכתוב פרשה טכנית למשרד הבריאות הינו טכנולוג מזון. כאשר מדובר בעסק מזון הכולל תהליכי עבודה מורכבים (כגון רישיון יצרן) יהיה צורך גם בליווי של וטרינר המומחה לבריאות הציבור, לעיתים האדריכל שמתכנן את בית העסק יכול לכתוב את הפרשה הטכנית בליווי יועץ מטבחים אך לא תמיד.
עבור עסקים שלא בתחום המזון, יש צורך להגיש פרשה טכנית סביבתית. תחנות דלק, מוסכים ועוד עסקים שיש בהם את החשש לזיהום קרקע יידרשו להכין מסמך תקדימי בשם "סקר שפכים" המפרט את תהליכי הייצור, תשתיות ומתקנים.
לסיכום, תהליך כתיבה של פרשה טכנית הינו מורכב וחייב להיות יסודי ומקצועי. פרשה טכנית יכולה להידחות או לחזור אם נכתבה ללא ניסיון וידע נרחב בתחום, דבר שיכול לעכב משמעותית את פתיחת העסק.
במרוצת השנים, טיפלה חברת Prosafe Food במאות לקוחות, בין היתר בכתיבת פרשה טכנית מאפס או בעזרה בהגשה חוזרת של פרשה טכנית שנדחתה על ידי משרד הבריאות עקב מידע חסר או כתיבה שלא כראוי. על כן, עדיף לפנות למומחים בתחום.
Yael Freund Dey
לכל המאמרים של
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00