דף הבית > רפורמת משרד הבריאות ברישוי עסקי מזון 2025

רפורמת משרד הבריאות ברישוי עסקי מזון 2025

משרד הבריאות הכריז לאחרונה על רפורמה משמעותית בתחום רישוי עסקי המזון, המהווה שינוי דרמטי באופן שבו מתנהל הענף.

בדומה לרפורמת הייבוא "מה שטוב לאירופה", מטרת הרפורמה ברישוי עסקים הינה להתאים את הרגולציה הישראלית לסטנדרטים האירופאיים.

עיקר הרפורמה: הקלה משמעותית על התנאים לקבלת רישיון עסק מזון מבחינת התשתיות והאישורים הנדרשים, בדיוק כמו באירופה בארה"ב. דבר שאמור להגביר את התחרותיות במשק ובסופו של דבר להביא לירידת מחירים. מאידך, האחריות על בטיחות המזון תעבור אל בעלי העסקים מה שיביא לאכיפה נוקשה יותר וענישה כבדה יותר במקרים של סכנה לבריאות הציבור.

מהו מודל מג"ן?

הרפורמה מתאפיינת במעבר מהמודל הישן של רישוי עסקי מזון למודל עסק מג"ן (מקצוענות, גמישות וניהול סיכונים).

בתחילת 2025, עסקים שנבחרו לפיילוט (שלב ב') יהיו הראשונים להתנסות במודל החדש של עסק מג"ן, כאשר הם יקבלו הדרכה וליווי מקצועי להטמעת השינויים הנדרשים.

שלבי הרפורמה ברישוי עסקים של משרד הבריאות

יתרונות הרפורמה עבור בעלי עסקים

כיצד המעבר למודל מג"ן ישפיע על עסקי מזון? מהם האתגרים?

אתם בוודאי שואלים את עצמכם האם ייתכן שהכל יהפוך להיות כל כך קל?
ההקלות הרבות על תהליך הרישוי והמעבר למודל עסק מג"ן מגיעות עם אחריות רבה וכבדה יותר על עסקי מזון, מה שיחייב את בעלי העסקים לנהל את בטיחות המזון בקפדנות.

    • אחריות על ניהול סיכונים – אחריות מוגברת של בעל העסק על ניהול הסיכונים, דבר שככל הנראה יחייב אותו בהקמת מערכת HACCP.
    • ביצוע הדרכות – שימת דגש על הכשרת עובדים בנושאי בטיחות מזון
    • החמרת ביקורות התברואה של משרד הבריאות – כמות הביקורות של משרד הבריאות תפחת, אבל כשיתבצעו ביקורות הן יהיו הרבה יותר חמורות וקפדניות שכן האחריות על בריאות הציבור עוברת לידי בעל העסק.
אם אתם בעלים של עסק מזון מכל סוג שהוא, תידרשו לדברים הבאים:
    • למידה של הדרישות החדשות של משרד הבריאות.
    • הטמעת מערכת ניהול סיכונים בעסק.
    • הכשרת צוות העובדים.
    • הטמעת נהלי בטיחות מזון מעודכנים.
    • תיעוד ובקרה שוטפת.

כיצד נוכל לעזור לכם להתכונן לרפורמה?

כחברה המובילה בתחום הבטחת איכות המזון ורישוי עסקים מזה 15 שנים, Prosafe מציעה מעטפת שירותים מקיפה לליווי העסק בתקופת המעבר למודל החדש:

ליווי בתהליך ההסבה לעסק מג"ן

  • הדרכה והכשרת צוותי עובדים.
  • בניית מערכת ניהול סיכונים והטמעת מערכת HACCP.
  • הטמעת נהלי עבודה מותאמים.

שירותי ייעוץ מקצועי

  • ליווי על ידי טכנולוג מזון מוסמך.
  • תמיכה בהתאמה לדרישות הרגולציה.
  • פתרונות מותאמים אישית לכל עסק.

תמיכה שוטפת

  • עדכונים שוטפים לגבי דרישות חדשות.
  • סיוע בביקורות ובדיקות.
  • ליווי בתהליכי חידוש רישיון עסק מזון.

לחברתנו 15 שנות ניסיון בתחום רישוי עסקים ובטיחות מזון, ואנו ערוכים ללוות אתכם יד ביד בתהליך המעבר לנהלים החדשים ולהבטיח את הצלחתכם במציאות הרגולטורית החדשה.

בין לקוחותינו:

טופס תחתון

לשיחת ייעוץ ללא עלות עם מומחה בתחום המזון

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176265

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00