משרד הבריאות הכריז לאחרונה על רפורמה משמעותית בתחום רישוי עסקי המזון, המהווה שינוי דרמטי באופן שבו מתנהל הענף.
בדומה לרפורמת הייבוא "מה שטוב לאירופה", מטרת הרפורמה ברישוי עסקים הינה להתאים את הרגולציה הישראלית לסטנדרטים האירופאיים.
עיקר הרפורמה: הקלה משמעותית על התנאים לקבלת רישיון עסק מזון מבחינת התשתיות והאישורים הנדרשים, בדיוק כמו באירופה בארה"ב. דבר שאמור להגביר את התחרותיות במשק ובסופו של דבר להביא לירידת מחירים. מאידך, האחריות על בטיחות המזון תעבור אל בעלי העסקים מה שיביא לאכיפה נוקשה יותר וענישה כבדה יותר במקרים של סכנה לבריאות הציבור.
הרפורמה מתאפיינת במעבר מהמודל הישן של רישוי עסקי מזון למודל עסק מג"ן (מקצוענות, גמישות וניהול סיכונים).
בתחילת 2025, עסקים שנבחרו לפיילוט (שלב ב') יהיו הראשונים להתנסות במודל החדש של עסק מג"ן, כאשר הם יקבלו הדרכה וליווי מקצועי להטמעת השינויים הנדרשים.
אתם בוודאי שואלים את עצמכם האם ייתכן שהכל יהפוך להיות כל כך קל?
ההקלות הרבות על תהליך הרישוי והמעבר למודל עסק מג"ן מגיעות עם אחריות רבה וכבדה יותר על עסקי מזון, מה שיחייב את בעלי העסקים לנהל את בטיחות המזון בקפדנות.
כחברה המובילה בתחום הבטחת איכות המזון ורישוי עסקים מזה 15 שנים, Prosafe מציעה מעטפת שירותים מקיפה לליווי העסק בתקופת המעבר למודל החדש:
לחברתנו 15 שנות ניסיון בתחום רישוי עסקים ובטיחות מזון, ואנו ערוכים ללוות אתכם יד ביד בתהליך המעבר לנהלים החדשים ולהבטיח את הצלחתכם במציאות הרגולטורית החדשה.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00