בטיחות מזון היא נושא קריטי שמשפיע על בריאותנו ואיכות חיינו מדי יום. למרות שרובנו מבשלים ומאחסנים מזון באופן קבוע, לא תמיד אנחנו מודעים לכל הסיכונים הטמונים בשיטות בישול או אחסון לא נכונות. אחסון לא תקין של מזון וחומרי גלם עלול להוביל להתרבות חיידקים מזיקים, קלקול מהיר של מוצרים, ובמקרים חמורים אף להרעלת מזון.
במאמר הבא, נלמד כיצד לאחסן נכון מזון וחומרי גלם במטבח הביתי, תוך שמירה על טריותם ובטיחותם. יישום פשוט של כללים אלה יכול להפחית משמעותית את הסיכון לתחלואה ולהבטיח שהמזון שאנו מגישים לאהובינו יהיה לא רק טעים, אלא גם בטוח לאכילה.
רכישה בטוחה של בשר עופות ודגים – רכשו מוצרים המאוחסנים בהתאם להוראות יצרן, כמובן רק מחנות או קצביה מוכרת בעלת רישיון עסק או רישיון יצרן מזון. בדקו אם המוצר הוקפא והופשר בשנית כדי שלא תקפיאו בבית מוצר שכבר הופשר (ניתן לזהות זאת אם יש גבישי קרח בתוך האריזה). חפשו את סמל הפיקוח הווטרינרי על המוצר הארוז. ארזו את הבשר והעוף בשקיות נפרדות משאר המוצרים כדי למנוע זליגת נוזלים העלולים להכיל חיידקים.
איחסון מזון טרי טרם הבישול – הרבה מאיתנו מתחילים את הקניות לחג הרבה לפני ולא מחכים לרגע האחרון, ולכן חשוב פי כמה להקפיד על איחסון נאות ובטוח של מוצרי הבשר והעוף. בטבלה בהמשך תוכלו לראות את משך הזמן (בימים) שניתן לאחסן מזון במקרר. אם אתם מעוניינים לרכוש בשר עופות ודגים שבוע לפני – עדיף להקפיא אותם ולהפשיר בסמוך לבישול. אם קניתם קפוא – הכניסו למקפיא הביתי והפשירו בסמוך לבישול.
לסיכום, בטיחות מזון במטבח הביתי אינה רק עניין של ידע, אלא גם של יישום יומיומי. מהקפדה על טמפרטורות נכונות ועד לשימוש נבון בכלי אחסון – כל אלה הם כלים פשוטים אך חיוניים ביותר בהגנה על בריאות המשפחה.
זכרו כי כל צעד קטן, כמו סידור נכון של המקרר או שמירה על היגיינה בסיסית, יכול למנוע סיכונים בריאותיים משמעותיים. אימוץ הרגלים אלו לא רק יבטיח את בטיחות המזון, אלא גם יאריך את חיי המדף של המוצרים, יחסוך כסף ויפחית בזבוז מזון. עם מודעות והתמדה, נוכל ליהנות ממטבח בטוח יותר, יעיל יותר, ובסופו של דבר – מארוחות טעימות ובריאות יותר.
Yael Freund Dey
לכל המאמרים של
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00