תקן 22000 FSSC הינו תקן מזון מורחב, העוסק בבטיחות המוצר וביטחון והונאה במזון.
התקן הינו תוספת של תקן ISO 22000 המאחד בבסיסו את דרישות תקן ISO 9001 הידוע והטמעת תכנית בטיחות מזון על פי HACCP.
תקן 22000 FSSC מכוון בעיקר לארגונים המעוניינים לייצא לצפון אמריקה ואירופה, כאשר אחד היתרונות הינו שהתקן מוכר על ידי הארגון העולמי לבטיחות מזון GFSI.
חברות מזון המחזיקות בתקן נהנות ממערכת המיישמת עקרונות לבטיחות המוצר ושמה דגש נוסף על ביטחון ומניעת הונאה במזון, תוך התמקדות בתשתיות המפעל ופעילות העובדים בו.
למאמר המפרט את תהליך ההסמכה לתקן 22000 FSSC לחצו כאן
למאמר המפרט את תהליך ההתעדה לתקן ISO 9001:2015 לחצו כאן
טכנולוגי המזון בחברת Prosafe Food מומחים בתחום איכות ובטיחות המזון ובעלי ידע מקצועי רב. יחד נספק עבורכם את הייעוץ המקצועי ביותר בהטמעת התקן לטובת שיפור מערכת בטיחות המוצר, ביטחון ומניעת הונאה בחברתכם.
אנחנו נלווה אתכם החל מתחילת התהליך ועד לקבלת תעודת ההסמכה.
התקן כולל דרישות הקדם לייצור מזון ISO 22002-1 ואת דרישות FSSC (מסמך שהחליף את קובץ ה PAS -202). כלומר, בבסיסו מדובר בתקן המתמקד באיכות ארגונית תוך מתן דגש על בטיחות מוצר (בטיחות מוצר ואיכות הניהול של הארגון המייצר אותו, הינם חלקים בלתי נפרדים מאותו שלם). העיקרון מאחורי התקן הוא שבטיחות מוצר ואיכות הניהול של הארגון המייצר אותו, הם חלקים בלתי נפרדים מאותו שלם.
בנוסף לדרישות אלו נוספות דרישות חדשות שאינן נכללות בתקן ISO 22000 הבסיסי כגון מניעת הונאה במזון, מניעת הרעלת מזון, אבטחת אתרי ייצור ומניעת חבלה במזיד וטרור באמצעות הרעלת מקורות מזון (דהיינו הצבת אמצעים פיזיים לאבטחה של המפעל וכתיבת נהלי אבטחה שימנעו פרצות אבטחה), ניהול מבוקר ומתועד של שירותים, כגון הובלה, אחסון או כל תהליך שיש בו השפעה על בטיחות מוצרים ועוד.
על כל אלה, קיימות דרישות ספציפיות המתוארות בתקן 22000 FSSC שהינן ספציפיות לכל ענף ייצור ומתחשבות במאפיינים והסיכונים הבטיחותיים למוצרים שלו, לדוגמא דרישות לענף החלב אינן כדרישות לענף ייצור שמנים, כך שהוא מציב דרישות של תשתיות ובקרה על פי אותם סיכונים ספציפיים.
תקן זה שם הרבה דגש על סקירת תשתיות של המפעל היצרני, עד כדי כך שאנו נדרשים לבצע סקירת סיכונים מפורטת גם לתשתיות המפעל ולהציב אמצעי בקרה נאותים בכדי להוריד סכנות בטיחותיות אפשריות הנובעות מאותן תשתיות (HACCP, זוכרים?).
תקן זה בא בעצם לתת משקל נגד לתקן ה-BRC שצבר פופולריות רבה בקרב יצרנים עולמיים בעיקר באירופה, מה שגרם לארגון האיכות האמריקאי (ISO) להוציא תקן משלו בעל דרישות מקבילות לאלו של ה-BRC אך שונות במקצת.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00