חוק ההסדרים כולל בתוכו רשומות בנוגע למגוון חוקים ביניהם חוק ההגנה על בריאות הציבור מזון. בשנת 2026, עתיד להיכנס לתוקפו עדכון חשוב ביותר שעומד להשפיע על כל יצרני במזון בישראל.
העדכון לחוק ההסדרים קובע, כי החל משנת 2026, כלל יצרני המזון (החדשים והקיימים) בישראל יהיו מחויבים בהקמת מערכת HACCP בארגון כחלק מדרישות החובה להנפקת רישיון יצרן או לחידוש רישיון.
החל מ 2026, הטמעת מערכת HACCP לניהול בטיחות במזון תהווה דרישת סף לקבלת רישיון יצרן או לחידוש של רישיון יצרן קיים.
מדובר בבשורה של ממש, שכן החובה על מערכת לניהול בטיחות מזון תטיב הן עם הצרכנים (שמירה על בריאותם) והן עם היצרנים (מניעת ריקולים, צווי סגירה והסתכנות בקנסות).
מערכת בקרת האיכות תהיה מפוקחת על ידי משרד הבריאות, ועדיין לא ידוע האם יצרנים יידרשו לתעודת הסמכה מגוף התעדה כגון מכון התקנים, IQC ודומיהם, או שהאישור יתקבל ממשרד הבריאות בדומה ל- HACCP וטרינרי.
HACCP הוא מערך של עקרונות ניהול בטיחות מזון שנועד לזהות, להעריך ולמנוע סיכונים ביולוגיים, כימיים ופיזיקליים בתהליכי ייצור מזון, במטרה להבטיח את בטיחות המוצר הסופי. לקריאה נוספת על תקן HACCP.
בקרוב תיכנס לתוקף הרפורמה ברישוי עסקים שתחייב את העסקים בבקרה עצמית גבוהה, על מנת לעמוד בקריטריונים של עסק מג"ן.
הטמעת HACCP נותנת את המענה המקסימלי לבקרה עצמית בעסק, מכיוון שהיא יכולה למנוע מראש ליקויים בשרשרת הייצור וזיהומים אפשריים במזון, כל שכן עם כניסת הרפורמה החדשה ברישוי עסקים שתדרוש מעסקים להיות בבקרה עצמית גבוהה.
לא.
החוק אומר כי החובה תהיה רק לניהול מערכת HACCP.
ללא קשר, הטמעת תקן 9001 ISO יכולה רק לתרום לשיפור ולאיכות המזון כמו גם להתייעלות והעלאת התפוקה בארגון.
לעיתים קרובות, תוך כדי תהליך הטמעת HACCP מתחזק הצורך בהסמכה לתקן ISO 9001.
השלב הבא הוא להתחיל בתהליך הטמעת HACCP עם טכנולוג מזון. תהליך זה לוקח מספר חודשים תלוי במורכבות העסק.
אחרי קבלת אישור ממשרד הבריאות יהיה ניתן להגיש בקשה לרישיון יצרן מזון.
הטמעת HACCP דורשת מקצועיות רבה והיכרות מעמיקה עם תחום המזון, זאת בנוסף לכל הבירוקרטיה מול משרד הבריאות.
חברתנו מוכרת ע"י משרד הבריאות מה שהופך את התהליך להרבה יורת פשוט ובהיר.
מורכבות הקמת מערכת HACCP משתנה ממפעל למפעל ותלויה במספר גורמים כמו גודל העסק, מגוון המוצרים, ועוד.
בנוסף, גם אנחנו תלויים במהירות התגובה של משרד הבריאות.
על כן, התהליך יכול לערוך בין מספר ימים במקרה קיצון לבין מספר חודשים.
כן.
מערכת HACCP ו- ISO 9001 הם שני דברים שונים. הסמכה ל HACCP אינה מחייבת הטמעת תקן ISO,
אולם ברוב המקרים, תוך כדי התהליך עולה הצורך להטמעת תקן ISO9001.
במצב כזה, אנו עושים את כל ההתאמות הנדרשות על מנת להשיג את שניהם בטווח הזמן הכי קצר עבורכם.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00