משרד הבריאות הישראלי פתח דלת חדשה בעולם המזון המהונדס גנטית. לראשונה בעולם, אושר מוצר מזון חדש המכיל תרבית תאים מבקר, המוכר גם כ"בשר מתורבת". המוצר, של חברת "אלף פארמס" הממוקמת ברחובות. בכך היא הופכת לחברה הראשונה בעולם שקיבלה אישור רגולטורי לייצר בשר בשיטה זו.
הפיילוט נערך עקב הדרישה ההולכת וגוברת בעולם לצריכת חלבונים. בנוסף קיימת חשיבות למציאת מקורות מזון שאינם מן החי עקב העלייה במודעות לצריכת מוצרים אלטרנטיביים, צמחוניים וטבעוניים.
המחלקה לניהול סיכונים במזון במשרד הבריאות הובילה את התהליך וכל מזון חדש נבחן לגופו עקב הבדלים בטכנולוגיית הייצור ובתהליכי הייצור, תוך כדי ביצוע הערכה יסודית של היבטי בטיחות מזון וסיכונים אפשריים.
באישור זה, ישראל הופכת למדינה הראשונה המאשרת תרבית תאי בקר כמזון. האישור מציב את ישראל כמובילה בתחום, תוך שמירה קפדנית על בריאות הציבור לאורך כל התהליך.
שירות המזון הארצי מקיים דיאלוג עם חברות פודטק בתחום החלבון האלטרנטיבי, רשות החדשנות ומשרד ראש הממשלה מתוך מטרה לקדם את התחום תוך הבטחת בטיחות המוצרים לציבור. בעתיד ייתכן ויאושרו עוד מוצרים מסוג זה.
לסיכום, אישור הבשר המתורבת כמזון חדש מסמן פריצת דרך משמעותית בתעשיית המזון העולמית. ישראל מוכיחה שוב את מעמדה כמובילה בחדשנות, תוך שמירה קפדנית על בריאות הציבור.
Yael Freund Dey
לכל המאמרים של
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00