הקמה של עסק בישראל דורשת לא מעט בירוקרטיה, בטח כאשר מדובר בעסק מתחום המזון.
פתיחת תיקים, מסמכים ואישורים והמון צעדים בדרך לעסק מזון משלכם ולכן חשוב לעשות את זה יעיל ונכון.
בין לקוחותינו תוכלו למצוא: מסעדות, רשתות מזון גדולות, בתי מלון, קייטרינג, מאפיות, בתי קפה, מפעלי ייצור מזון, מרלוגים, מחסני מזון, מפעלים, מסעדות, מרכולים, אולמות אירועים, מחלבות ועוד.
חוק רישוי העסקים קובע, כי בכדי להפעיל עסק באופן חוקי, כל בעל עסק מחויב ברישיון מטעם הרשות המקומית. מטרת הרישיון היא לוודא שמירה על בריאות ובטיחות הציבור, תוך הבטחה כי איכות הסביבה אינה נפגעת גם היא.
תהליך קבלת הרישיון מתחיל באיתור מקום נכון ומתאים לעסק, כתיבת פרשה טכנית באמצעות טכנולוג מזון המאפיין את תהליכי הארגון בהתאם לדרישות הרגולציה המתאימות והכנת גרמושקה (שרטוט אדריכלי/תכנית עסק) מלאה על ידי אדריכל מתחום המזון.
בשלב הבא יש לספק את הגרמושקה והפרשה הטכנית בחמישה עותקים למחלקת רישוי עסקים מקומית. המחלקה מפנה לששת הגורמים המאשרים:
לאחר שהתקבלו כל האישורים מהגורמים הנ"ל, מבוצעת ביקורת במקום העסק על ידי הגורמים הרלוונטיים. האישור המתקבל מוגדר כרישיון עסק מזון.
מעוניינים לדעת מהם השלבים בקבלת רישיון עסק בתחום המזון? לחצו כאן
מעוניינים לגלות האם העסק שלכם מחויב ברישיון עסק? לחצו כאן
לקריאת המדריך המלא אודות רישיון יצרן מזון ועסק מזון
לקריאת מאמר אודות תפקידיו של טכנולוג המזון לחצו כאן
חברת Prosafe Food מתמחה בליווי וייצוג מקצועי בבית המשפט, הכולל חוות דעת מומחה בתחום המזון, החקלאות, משרד הבריאות ורישוי עסקים מקומי.
אנחנו מומחים בהתנהלות מול ביקורות פתע של משרד הבריאות ורישוי עסקים ומייצגים מעל ל-400 לקוחות אל מול הוטרינר המקומי ורישוי עסקים מקומי.
כמה זמן לוקח תהליך קבלת רישיון עסק מזון?
תהליך הרישוי מתחלק ל-2 אופציות:
1.תהליך רישוי לעסק קיים אשר עונה לדרישות הגופים השונים – במקרה זה תהליך ההרכבה של הגרמושקה והגשת הבקשה לרישיון הינו תהליך אשר אורך עד כחודש, ולאחר מכן הנושא הוא תלוי הגורמים המאשרים, להם יש 30 יום למתן תשובה.
2.תהליך רישוי למקום חדש הכולל תכנון – במקרה זה, תהליך התכנון תלוי בשיתוף הפעולה של הלקוח ויכול לקחת כחודשיים.
חוות הדעת מול משרד הבריאות – לוקחת כ-45 יום, אך לא תמיד הגוף הרגולטורי עומד בזמנים המוגדרים.
לאחר קבלת האישור העקרוני, והגשת המסמכים לרישוי העסקים – לכל גוף רגולטורי יש 30 ימים לתת את תשובתם בדומה לאופציה 1.
אני מעוניין להקים דוכן אוכל בקניון / במדרחוב – האם אני צריך רישיון עסק?
רישיון מהסוג המדובר נקרא רישיון לעסוק ברוכלות מזון. רישיון מסוג זה ניתן לירידים בלבד. לא ניתן לקבל רישיון להפעלת דוכן, Food Truck במסגרת אחרת.
כל שנוכל להמליץ, לפנות לבעל המקום (הקניון, השטח) ולבדוק את התנאים שלו.
כמובן שתצטרכו לרכוש את הסחורה מספקים מאושרים ולשמור על תנאי היגיינה גבוהים על מנת להצליח ולהימנע מסגירה מידית של הדוכן.
למה לא ניתן לקבל רישיון להפעלת עסק מזון מהבית?
אחד התנאים הראשונים לקבלת הרישיון הינה בחינת הקרקע בה העסק פועל. על השטח להיות בעל היתר בניה המתאים לייעוד. משמע, לא ניתן להקים מפעל בקרקע המיועדת למגורים, ולא ניתן לבנות בית בקרקע המיועדת למסחר.
כאשר יבחנו הגופים הרגולטורים את הבקשה לרישיון עסק, מחלקת הנדסה בעירייה הרלוונטית תדחה את הקשה בגלל היתר בניה לא תואם וכל התהליך יופסק.
מהו גודל השטח שצריך בשביל לפתוח מפעל?
לא ניתן להגדיר במדויק מהו הגודל הנדרש בגלל שלכל סוג של עסק נדרש גודל שונה. הנושא תלוי במה בדיוק אתה מעוניין לייצר? מוצרים מן החי? בצקים? גבינות? מה כמות התוצרת שהעסק יוציא ביום?
בנוסף, צורת המבנה חשובה, גם כן, 100 מטר במבנה מרובע מנוצל טוב יותר מ-100 מטר במבנה בצורת משולש/טרפז.
כשלקוחים את כל הנ"ל בחשבון, חייבים לקחת בחשבון גם את דרישות משרד הבריאות. כך לדוגמא, במידה ויש שימוש בירק גולמי בעסק – נדרש לספק 2 חדרי עבודה: האחד עבור חיטוי ושטיפה והשני עבור חיתוך הירקות.
רק שמשכללים את כל הנתונים, ניתן להעריך את גודל העסק הנדרש.
חברת Prosafe Food מנהלת את כל התהליך הבירוקרטי, מקצרת זמנים ומייעלת את תהליך קבלת הרישיון.
חברת Prosafe הינה החברה המובילה לרישוי בענף המזון הכוללת חטיבת רישוי ורגולציה שתאפשר לכם לקבל ייעוץ מן השורה הראשונה מיועצים בעלי ניסיון של 10 שנים ויותר המתמחים במתן פתרונות לעסקים מתחום המזון.
יועצינו מכירים את כלל מהנדסי המחוזות המפקחים והתברואנים ונמצאים איתם בקשר ישיר ושוטף לאורך כל תהליך רישוי העסקים. תמיכה זו כוללת ייעוץ מקצועי ושירות נגיש ונוח המותאם במיוחד עבור צרכי העסק שלכם.
במהלך השנים צברנו ניסיון רב וידע שישרתו אתכם. אנו מחזיקים במאגרי המידע המקיפים בישראל לתחום הרישיונות ובכללם כלל החוקים, התקנות ואנשי הקשר הרלוונטיים להוצאת רישיון עסק.
אנחנו נמצאים בקשר רציף עם שירות שבעת המחוזות בשירות המזון שבמשרד הבריאות (תל אביב, נצרת, חיפה, רמלה, באר שבע, אשקלון וירושלים).
חברתנו מוכרת כחברה המצליחה ביותר בתחום בקרב מכוני ההתעדה הרשמיים, כל הגופים הממשלתיים הרלוונטיים וכמובן בקרב משרד הבריאות.
אנו פועלים בפריסה ארצית, החל מקריית שמונה בצפון ועד לאילת בדרום ומסייעים ללקוחות רבים ברחבי הארץ. בזכות הליווי המקצועי שלנו קיבלו בהצלחה רישיון עסק מעל 400 לקוחות.
אז קדימה, יועצינו ממתינים לשיחה שתיקח אתכם כמה צעדים קדימה לעסק שלכם. השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00