תקן BRC נכתב בכדי למלא אחר דרישות החוק לבטיחות מזון באנגליה.
BRC שונה מתקנים אחרים הן בהתייחסות למוצרים הן בתפישת האחריות של היצרן כלפי הצרכן. לכן, היצרנים חייבים לפעול בכל המישורים בשביל למנוע כשלים בשלבי העבודה השונים, ובכך להבטיח את הבטיחות של מוצרי מזון.
התקן מיועד למפעלים / בתי אריזה המעוניינים לייצא לרשתות שיווק גדולות באירופה ובעולם.
BRC ניתן ליישום במפעלים בעלי תשתית טובה ומתוחזקת, כיוון והוא מגדיר דרישות סף גבוהות. הדרישות הינן מפורטות, והתנאים מוגדרים באופן ברור ומחייב.
התקן הוכיח את יעילותו ויכולתו להבטיח מוצר איכותי ובטוח, וכך הפופולריות שלו גדלה גם מחוץ לגבולות בריטניה והאיחוד האירופי.
בימים אלו תקן ה-BRC נחשב כמחמיר ביותר בענף המזון והשירותים הנלווים.
התקן נתפס כיוקרתי ביותר, ומעמיד את היצרנים המותעדים לתקן זה בשורה אחת עם יצרני המזון הגדולים והמוכרים בשוק, ועפ"י רוב יצרנים המייצאים את מוצריהם לחו"ל יפעלו להשגת תקן זה.
תקן BRC מאפשר לעובד הפשוט להשמיע את קולו ולהיות חלק מהעזרים של המפעל להגיע להישגים חדשים.
בנוסף, ישנה התייחסות שונה לאזורים שונים במפעל, לאזורי סיכון גבוה וסיכון סביר, כאשר כל אזור מנוהל אחרת, ומקבל יחס שונה בהתאם להערכות סיכונים שמבוצעות לשם כך.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00