השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות תקן GMP או התקשרו ל-03-8061313
Good manufacturing practice) GMP) הינו אישור הניתן למפעלי מזון/תוספי תזונה ע"י משרד הבריאות, המעיד כי תנאי הייצור במפעל נבחנו ונמצאו נאותים, החל משלב קבלת חומרי הגלם, דרך אחסונם, תהליכי הייצור ועד לשיווק המוצר.
אישור GMP הינו דרישת סף החלה על מפעלים בתחומי ייצור הטעונים אישור, כגון תוספי תזונה (אבקות לספורטאים, מזון לתינוקות, תוספי ויטמינים/ מינרלים למיניהם וכו'), מפעלים לייצור מוצרים ללא גלוטן ועוד.
עם זאת גם מפעלים שאינם מחויבים ב"אישור ייצור נאות" יכולים לקבל אישור זה במידה ויוכיחו את יכולתם לעמידה בדרישות.
אנו מתמחים בטכנולוגיית מזון ומסייעים למפעלי ייצור מזון ללא גלוטן, תוספי תזונה ומזון תינוקות לקבלת תקן GMP.
תהליך קבלת האישור מחייב ליווי של טכנולוג מזון על מנת לוודא עמידה בדרישות הרלוונטיות, ניהול סיכונים, הטמעת תהליכי עבודה נכונים בארגון, בקרה על תהליכי ייצור וסביבת עבודה תקניים.
שלב מקדים לקבלת אישור GMP הינו הסמכה לתקני איכות ISO ו-Haccp, המאפשרים בניית תשתית של ניהול איכות ובטיחות מוצר. בשלב הבא יושלמו הדרישות לקבלת אישור GMP.
הכנת מפעלי ייצור מזון לקבלת התקן היא תהליך המצריך מיומנות ומבוצעת במשך מס' חודשים לערך. תהליך ההכנה כולל הסמכה לתקן ISO 9001 תקן לניהול איכות והסמכה למערכת Haccp מערכת לבטיחות מזון.
כל מה שצריך לדעת אודות תקן GMP
כל מה שצריך לדעת על תהליך ההסמכה לתקן ISO 9001
האישור הנכסף תקף בדרך כלל לשנתיים, סמוך לתום האישור יש להגיש בקשה לחידוש האישור, המלווה בדר"כ בביקורת של מפקחי משרד הבריאות במפעל.
מערכת הביקורת והאכיפה מבוצעת ע"י יחידת הפיקוח של משרד הבריאות. למי שמכיר את תהליך ההסמכה לתקני מזון, יכול למצוא נקודות השקה דומות.
ההבדל המהותי הוא שתקני איכות במזון ניתנים ע"י מכוני ההתעדה השונים, ואילו קבלת אישור זה ניתן ע"י משרד הבריאות.
בביקורת נבחן המפעל על בוריו: תשתיות, תקנים, ניהול, הכשרות עובדים ומוצעת בחינה באם ישנה הלימה בין הנמצא בפועל לבין כללי ה-GMP.
משרד הבריאות מחלק את הביקורת שלו ל-3 סוגים:
קבלת האישור דורש ניהול סיכונים קפדני המאפשר איתור סכנות לבטיחות מוצר העלולות לעלות עם כל שינוי בחומרי הגלם או תהליכי הייצור או ביצור מוצר חדש.
ניהול סיכונים מאפשר ווידוא שמוצרי המפעל הינם בטוחים לשימוש הן מבחינת תהליכי הייצור והן מבחינת סוג חומרי הגלם המרכיבים את המוצר והמינונים המותרים.
על תהליכי הייצור להיות מתועדים ומבוקרים, כך שיאפשרו מעקב על שרשרת הייצור והספקת המוצר.
על העובדים להכיר היטב את הדרישות ע"י הטמעת הנהלים באמצעות תכנית הדרכות מקיפה ומותאמת לארגון. על סביבת העבודה להיות מתוכננת היטב למניעת זיהום צולב ומאובזרת בהתאם לדרישות.
נהלי העבודה בארגון צריכים להיות כתובים ומוגדרים היטב, תיקי המוצר יכללו את כלל המסמכים והבדיקות הנדרשות, דרישות אלה ועוד יבצע טכנולוג המזון המלווה את הארגון, תוך בניית מערכת ניהול איכות מותאמת למפעל ולסוג הפעילות בו.
אנחנו כאן בשבילכם! יש לכם שאלה בנוגע לתקן? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00