HACCP הינה שיטה לניהול מערכת בטיחות המזון, המתמקדת במניעת סיכונים במוצר באמצעות ניתוח תהליך הייצור, זיהוי ומיפוי הסיכונים האפשריים בו והגדרת נקודות בקרה קריטיות (Control Points) למניעת הפצת מוצרים שאינם בטוחים לשימוש.
חברות מזון שהטמיעו את התקן נהנות ממערכת אשר מזהה, מבקרת ומעריכה סיכונים משמעותיים במזון לצורך הסרת/מניעת סיכון בריאותי לציבור, ומונעת ריקולים (שגורמים להפסדים רבים).
בעת ניתוח גורמי הסיכון ותוך העמקה בשיטות הייצור ניתן ללמוד על הסיכונים, סיכוי הופעתם, אופן הבקרה הנדרשת ודרכי הפעולה בעת הזיהוי שלהם. כך נוכל להבטיח, כי המערכת מספקת מוצרים בטיחותיים לשימוש, ויודעת להתריע על כל תקלה אשר תופיע במהלך הייצור ולפני השיווק.
החל מתאריך 1.3.2020 לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, בעלי כנף ודגים מחויבים לעבור הסמכה לתקן HACCP ולהטמיע תכנית בטיחות מזון במפעל.
החל משנת 2026, כל מפעלי המזון יהיו חייבים להטמיע מערכת HACCP כחלק מדרישות החוק.
בנוסף, מפעלים לייצור מזון ללא גלוטן, תוספי תזונה ומזון תינוקות, הנדרשים באישור GMP, מחויבים בתקן HACCP כחלק בלתי נפרד מתהליך קבלת אישור GMP.
יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לקבל רישיון יצרן ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם.
לדרישת החוק המלאה לחץ כאן
למידע אודות ראש צוות HACCP לחצו כאן.
תהליך בניית מערכת ה-HACCP דורש חשיבה מבוססת סיכונים וקביעת דרכי בקרה ואימות. לאחר הבניה יש להטמיע את הכללים והנהלים שהוגדרו בשטח כשיטות עבודה ברצפת הייצור.
במהלך העבודה השוטפת אנו נדרשים לבקר את המערכת ולוודא כי היא אכן מעניקה לנו את התוצאות הרצויות, וכן, שהחשיבה שעמדה בראש התוכנית אכן משיגה את המטרה – והמוצרים בטיחותיים לשימוש הציבור.
לקריאה אודות HACCP וטרינרי
בישראל, תחום המזון התעצם ואנו נמצאים במגמת עלייה חדה בכמות עסקי המזון הקיימים בארץ. עם העלייה בכמות עסקי המזון, החלה לצמוח מודעות גבוהה בקרב צרכנים ושירותי המזון כאחד בכל הנוגע לתחום הבטחת האיכות במזון וחשיבותו.
כיום, אנו מודעים יותר ויותר לחשיבותן של מערכות הפועלות לשמירת ההיגיינה ובטיחות המזון המשווק לצרכן. המידע הפך לנגיש לכולם באמצעות הרשתות החברתיות והתקשורת, מה שהוביל לגל עלייה בדרישתה של עסקי מזון להטמיע מערכת HACCP לבטיחות מזון.
חברת Prosafe Food הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-15 שנות ניסיון בתעשיית הבשר, בעלי כנף ודגים.
באמתחתנו מאות פרויקטים של הסמכה וליווי שוטף של מפעלים ובתי עסק העוסקים במזון מן החי: מפעלי בשר, מפעלי דגים, משחטות, אטליז, מחלבות, קייטרינג, מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון, ועוד מגוון רחב ונוסף של עסקים. בין לקוחותינו.
שים לב: גורמי ההסמכה חייבים להיות מוכרים על ידי משרד הבריאות, החקלאות והרשויות המקומיות. אנו מנוסים בעבודה מול הרשויות ומוכרים על ידי כל גורמי האכיפה כחברה מקצועית ובעלת מוניטין רב. Prosafe הינה החברה הראשונה והיחידה שהובילה משחטות לקבלת HACCP וטרינרי המורכב ביותר בתחום המזון.
אנו מבצעים הכנה לתקן HACCP בתהליך מהיר ומותאם לצרכי העסק שלכם, המתאים לגודל הארגון ולתהליכי הייצור. לטובת ארגונים קטנים ובינוניים, יצרנו שיטה פשוטה וקלה שמתאימה לכמות כוח אדם הקיים ואיכותו.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00
תודה רבה ליפז, טכנולוגית המזון שמלווה אותנו במקצועיות ובאדיבות! ללא ספק מרוצים מהשירות.
תודה לחברתכם על הליווי המסור והסבלני. הטכנולוגים שלכם בעלי ידע ומקצועיות מהשורה הראשונה.
Prosafe Food ובראשה אסף יהודה מלווים אותנו כבר שנים רבות במקצועיות ושירותיות שאין כמותה. תודה לכל צוות הטכנולוגים המסור.
תודה רבה על הליווי המסור והזמינות הגבוהה לכל שאלה ובקשה. הצוות מקצועי ונותן מענה מדויק.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00