HACCP | מערכת לניהול בטיחות מזון

כל מה שצריך לדעת על תקן HACCP

מהו תקן HACCP?

HACCP הינה שיטה לניהול מערכת בטיחות המזון, המתמקדת במניעת סיכונים במוצר באמצעות ניתוח תהליך הייצור, זיהוי ומיפוי הסיכונים האפשריים בו והגדרת נקודות בקרה קריטיות (Control Points) למניעת הפצת מוצרים שאינם בטוחים לשימוש.

חברות מזון שהטמיעו את התקן נהנות ממערכת אשר מזהה, מבקרת ומעריכה סיכונים משמעותיים במזון לצורך הסרת/מניעת סיכון בריאותי לציבור, ומונעת ריקולים (שגורמים להפסדים רבים).

בעת ניתוח גורמי הסיכון ותוך העמקה בשיטות הייצור ניתן ללמוד על הסיכונים, סיכוי הופעתם, אופן הבקרה הנדרשת ודרכי הפעולה בעת הזיהוי שלהם. כך נוכל להבטיח, כי המערכת מספקת מוצרים בטיחותיים לשימוש, ויודעת להתריע על כל תקלה אשר תופיע במהלך הייצור ולפני השיווק.

 

דרישת החוק:

החל מתאריך 1.3.2020 לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, בעלי כנף ודגים מחויבים לעבור הסמכה לתקן HACCP ולהטמיע תכנית בטיחות מזון במפעל.

החל משנת 2026, כל מפעלי המזון יהיו חייבים להטמיע מערכת HACCP כחלק מדרישות החוק.

בנוסף, מפעלים לייצור מזון ללא גלוטן, תוספי תזונה ומזון תינוקות, הנדרשים באישור GMP, מחויבים בתקן HACCP כחלק בלתי נפרד מתהליך קבלת אישור GMP.

יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לקבל רישיון יצרן ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם.

לדרישת החוק המלאה לחץ כאן

מעוניינים לדבר עם מומחה בתחום המזון? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-7176265

למידע אודות ראש צוות HACCP לחצו כאן.

 

אילו עסקים נדרשים בתקן HACCP במסגרת דרישות החוק?

  • מפעלים העוסקים בייצור ושיווק מוצרים מן החי: דגים; עיבוד בשר; נקניקים (החל מ 1.3.2020)
  • חברה לשירותי קייטרינג/הסעדה המוציא מעל ל-1,000 מנות ביום ו/או מיועד לתזונת ילדים ועוד.
  • יצרני מוצרי מזון רגישים ותוספי מזון, ייצור מזון תינוקות, ייצור מזון ללא גלוטן וללא אלרגניים. יצרנים אלה יצטרכו בנוסף גם תקן GMP (תנאי ייצור נאותים)

 

שבעת העקרונות המנחים במערכת HACCP

  1. ניתוח הסיכונים הפוטנציאליים.
  2. איתור וקביעה של נקודות הבקרה הקריטיות בתהליך.
  3. הגדרת גבולות קריטיים לנקודות הבקרה אשר חריגה מהם תגרום למוצר להיחשב כחריג.
  4. קביעת אמצעים לניטור ובקרת נקודות הבקרה הקריטיות.
  5. קביעת פעולה מתקנת בחריגה מגבולות הקריטיים.
  6. אימות הפעולות המתבצעות.
  7. תיעוד רשומות המערכת.

עקרונות לאיתור סיכונים במזון

תהליך בניית מערכת ה-HACCP דורש חשיבה מבוססת סיכונים וקביעת דרכי בקרה ואימות. לאחר הבניה יש להטמיע את הכללים והנהלים שהוגדרו בשטח כשיטות עבודה ברצפת הייצור.

במהלך העבודה השוטפת אנו נדרשים לבקר את המערכת ולוודא כי היא אכן מעניקה לנו את התוצאות הרצויות, וכן, שהחשיבה שעמדה בראש התוכנית אכן משיגה את המטרה –  והמוצרים בטיחותיים לשימוש הציבור.

לקריאה אודות HACCP וטרינרי

 

HACCP בישראל:

בישראל, תחום המזון התעצם ואנו נמצאים במגמת עלייה חדה בכמות עסקי המזון הקיימים בארץ. עם העלייה בכמות עסקי המזון, החלה לצמוח מודעות גבוהה בקרב צרכנים ושירותי המזון כאחד בכל הנוגע לתחום הבטחת האיכות במזון וחשיבותו.

כיום, אנו מודעים יותר ויותר לחשיבותן של מערכות הפועלות לשמירת ההיגיינה ובטיחות המזון המשווק לצרכן. המידע הפך לנגיש לכולם באמצעות הרשתות החברתיות והתקשורת, מה שהוביל לגל עלייה בדרישתה של עסקי מזון להטמיע מערכת HACCP לבטיחות מזון.

צור קשר
מעוניינים לקבל הצעת מחיר?

 

אמינות וניסיון שמביאים לתוצאות

חברת Prosafe Food הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-15 שנות ניסיון בתעשיית הבשר, בעלי כנף ודגים.

באמתחתנו מאות פרויקטים של הסמכה וליווי שוטף של מפעלים ובתי עסק העוסקים במזון מן החי: מפעלי בשר, מפעלי דגים, משחטות, אטליז, מחלבות, קייטרינג, מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון, ועוד מגוון רחב ונוסף של עסקים. בין לקוחותינו.

שים לב: גורמי ההסמכה חייבים להיות מוכרים על ידי משרד הבריאות, החקלאות והרשויות המקומיות. אנו מנוסים בעבודה מול הרשויות ומוכרים על ידי כל גורמי האכיפה כחברה מקצועית ובעלת מוניטין רב. Prosafe הינה החברה הראשונה והיחידה שהובילה משחטות לקבלת HACCP וטרינרי המורכב ביותר בתחום המזון.

אנו מבצעים הכנה לתקן HACCP בתהליך מהיר ומותאם לצרכי העסק שלכם, המתאים לגודל הארגון ולתהליכי הייצור. לטובת ארגונים קטנים ובינוניים, יצרנו שיטה פשוטה וקלה שמתאימה לכמות כוח אדם הקיים ואיכותו.

היתרונות בתקן HACCP

  • עמידה בדרישות החוק
  • מניעת ריקולים על ידי בקרה שוטפת וזיהוי סיכונים בזמן
  • שיפור רמת ההיגיינה ועלייה באיכות המוצרים
  • ייעול בתהליכי הייצור בארגון - חיסכון בעלויות
  • שיפור תדמיתי של החברה
HACCP

למה Prosafe Food?

מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

אנו מוכרים על ידי משרד הבריאות כחברה מובילה בתחום המזון. אנו מנהלים קשרי עבודה טובים ובלתי אמצעיים עם הגורמים המאשרים, ומכירים היטב את הדרישות, כך אנו חוסכים לכם זמן כסף ומאמצים.

מלווים אתכם עד לקבלת תעודת הסמכה לתקן Haccp - בהתחייבות!

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק של מבדק ההתעדה!

מאות לקוחות שעברו הסמכה בהצלחה לתקן HACCP

יועצינו מלווים לקוחות ברחבי הארץ עד לקבלת תעודת הסמכה רשמית.

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-15 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

צריכים להטמיע מערכת HACCP? התקשרו ונשמח לעזור לכם

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176265

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך הטמעת Haccp עם המומחים של Prosafe Food:

  1. 1

    פגישת היכרות והבנת התהליכים

    הבנת התהליכים על פי קבוצת מוצרים, הבנת כל תתי התהליכים על פי יחידות פעולה תהליכיות לטובת הקמת צוות HACCP.
  2. 2

    הטמעת דרישות התקן

    בניית תרשימי זרימה וביצוע סקרי סקרי סיכונים בהתאם לתהליכי הייצור, מיפוי תהליכי עבודה, הדרכות עובדים, איתור נקודות בקרה קריטיות, הגדרת גבולות קריטיים ועוד.
  3. 3

    הכנה למבדק חיצוני שכוללת סקר הנהלה ומבדק פנימי

    ההכנה כוללת ביצוע והכנת סקר הנהלה וביצוע מבדקים פנימיים בכל הארגון, מיפוי הפערים החסרים ותיקונים לפני המבדק.
  4. 4

    בניית תכניות קדם

    קביעת משטר סניטרי והוראות בטיחות מוצרים על פי מחלקות, קביעת הוראות סניטציה מפורטות לציוד, כלים ומבנים. קביעת תכניות קדם תומכות (לדוגמא: הדברה, ניהול ובקרת כלי חיתוך פלטיק וזכוכית, אחזקה ועוד). לאחר קביעת הבקרות הנדרשות, יש לבנות טפסים בהתאמה ולהגדיר סמכויות ואחריות בהתאם. לסיום תבוצע הדרכה והטמעה בקרב צוות HACCP והעובדים.
  5. 5

    מבדק חיצוני ע"י מכון ההתעדה

    המבדק החיצוני ייערך ע"י גוף בעל הסמכה לתקן HACCP, בליווי טכנולוג מזון מומחה של חברת Prosafe Food, כולל מתן מענה מקיף לשאלות הסוקרים, השלמות מקצועיות ומתן מענה לפעולות המתקנות מהמבדק.
  6. 6

    קבלת תעודות HACCP בהצלחה!

    הנפקת תעודות הכוללות את תחום פעילות החברה.
היועצת שלנו מקצועית ועניינית, נותנת מענה בזמן, פותרת בעיות בצורה נכונה וטובה.
אסלי עמוס
תודה רבה ליפז, טכנולוגית המזון שמלווה אותנו במקצועיות ובאדיבות! ללא ספק מרוצים מהשירות.
המחלבה בית יצחק
תודה לחברתכם על הליווי המסור והסבלני. הטכנולוגים שלכם בעלי ידע ומקצועיות מהשורה הראשונה.
מחלבות גד בע"מ
אנחנו מרוצים מאוד מליפז הטכנולוגית. מקצועית, נעימה ואמביציוזית.
מאפיית לחמים
Prosafe Food ובראשה אסף יהודה מלווים אותנו כבר שנים רבות במקצועיות ושירותיות שאין כמותה. תודה לכל צוות הטכנולוגים המסור.
קשת טעמים
מרוצים מאוד תודה על הליווי המסור
סאלח דבאח ובניו
תודה רבה על הליווי המסור והזמינות הגבוהה לכל שאלה ובקשה. הצוות מקצועי ונותן מענה מדויק.
גלידות פלדמן
ברצוני להודות ולהגיד מילה טובה על עבודה ממש טובה של חברתכם וצוות הטכנולוגים! כל הכבוד יישר כח!
שלגוגו בע"מ
רציתי לשבח את עובדי חברתכם על המקצועיות, חריצות והשקעה בכל התהליכים שאנו עוברים במפעל!
רפאל תערובות בע"מ
טופס תחתון

צריכים להטמיע מערכת HACCP? התקשרו ונשמח לעזור לכם

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176265

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00