דף הבית > בטיחות במזון > כתיבת מכרז הסעדה לחברות וארגונים

כתיבת מכרז הסעדה לחברות וארגונים

כיצד תכתבו את המכרז המדויק ביותר עבורכם?

 

מהו מכרז לשירותי מזון או הסעדה?

מכרז לשירותי הסעדה הינו הליך תחרותי שבו ארגון או מוסד כלשהו מבקש הצעות עבור אספקת שירותי מזון והסעדה מחברות קייטרינג או חברות שמספקות שירותי מזון.

מכרז כזה נדרש בדרך כלל על ידי גופים גדולים כמו חברות, מוסדות חינוך, בתי חולים או משרדי ממשלה, המעוניינים לספק ארוחות לכמות גדולה של אנשים באופן קבוע. המכרז מפרט את הדרישות, כגון סוגי המזון, תדירות הארוחות, כמויות המזון שיסופק, תקני איכות (על מנת לוודא שהאוכל שיוגש הינו בטוח למאכל ועומד בדרישות הרגולציה) וכמובן תקציב. מטרת המכרז לבחור את הספק המתאים ביותר שיוכל לספק את השירות הטוב ביותר במחיר הוגן.

 

בעולם ההסעדה והמזון, פרסום מכרז מקצועי הינו צעד קריטי עבור חברות המעוניינות לבחור את הספק הטוב ביותר לצרכיהן. שירותי כתיבת מכרז לתחום ההסעדה הפכו לכלי חיוני עבור ארגונים המבקשים להבטיח איכות, יעילות וערך מיטבי בשירותי המזון שלהם.

מעוניינים בשירות כתיבת מכרז? לחצו כאן להשארת פרטים או התקשרו ל-03-8061313 ונשמח לעזור.

 

מדוע חשוב להשקיע בכתיבת מכרז מקצועי?

כתיבת מכרז לתחום המזון היא משימה מורכבת הדורשת מיומנות, ידע מקצועי והבנה מעמיקה בענף המזון. מכרז מנוסח היטב יכול להבטיח שתקבלו את השירות הטוב ביותר עבור החברה או העסק שלכם.

להלן מספר סיבות מדוע כדאי להשקיע בשירותי כתיבת מכרז לתחום ההסעדה:

  • חיסכון בזמן וכסף – כאשר אתם משתמשים שגורם מקצועי לכתיבת מכרז מזון אתם חוסכים זמן יקר של עובדים שיכולים להתמקד בעבודה השוטפת במקום להתעסק עם ניהול וכתיבת המכרז. כמו כן, הגדרה מדויקת של הדרישות מאפשרת השוואה אפקטיבית בין הצעות ובחירת הצעה שתהיה המשתלמת ביותר מבחינה כלכלית.
  • איכות הגורמים הניגשים למכרז – מכרז מקצועי מושך מציעים איכותיים ומבטיח הצעות על ידי הגורמים הרלוונטיים ביותר וברמה גבוהה מבחינת איכות המזון והן מבחינת השירות.
  • דיוק ההתאמה לצרכי החברה – מכרז מותאם אישית שתפור עבורכם מבטיח שתקבלו בדיוק את השירותים שאתם צריכים (ראו הרחבה על סוגי מכרזים בהמשך)
  • בהירות ודיוק – ניסוח ברור מונע אי הבנות ומבטיח שמי שניגש למכרז שלכם הבין את דרישות המכרז במדויק, דבר החוסך זמן לשני הצדדים – הן לצד שניגש למכרז והן לצד שבוחן את כל ההצעות.
  • עמידה בתקנות – מכרז שכתוב בצורה מקצועית מבטיח עמידה בכל הדרישות החוקיות והרגולטוריות.

מהם מרכיבי המפתח בכתיבת מכרז לשירותי מזון?

כתיבת מכרז לתחום המזון דורשת התייחסות למספר מרכיבים קריטיים:

  1. הגדרת השירות הנדרש – פירוט מדויק של סוגי הארוחות, כמויות המזון, מגוון, תדירות האספקה וכדומה.
  2. סטנדרטים של איכות ובטיחות – הגדרת דרישות לעמידה בתקני איכות כמו ISO ותקנות משרד הבריאות.
  3. דרישות לוגיסטיות – פירוט של מערך ההפצה הנדרש, זמני אספקה, ושמירה על שרשרת הקירור.
  4. קריטריונים לבחירת הספק – הגדרת המדדים לפיהם תיבחן כל הצעה, כולל ניסיון, יכולות טכנולוגיות, מחיר ולא פחות חשוב, טעם.
  5. דרישות תפעוליות – הגדרת ציוד נדרש, כוח אדם, ושעות פעילות.
  6. גמישות ויכולת התאמה – הגדרת הצורך בהתאמת התפריט לדרישות מיוחדות או אירועים.
  7. תנאי חוזה ותשלום – הגדרה ברורה של תנאי ההתקשרות, משך החוזה ותנאי התשלום.

סוגים שונים של מכרז הסעדה: 

כל חברה או ארגון יצטרכו שירות הסעדה שונה מבחינת היקף ההסעדה, אופן הכנת המזון וכוח האדם הנדרש. להלן טבלה מסכמת המסבירה את הסוגים השונים:

שירות הסעדה מלא: מטבח מבשל

שירות הסעדה:

כוח אדם בלבד

שירות הסעדה:
מטבח קצה

חומרי גלם

מסופקים לחברה על ידי ספק הקייטרינג

החברה מזמינה את חומרי הגלם לעצמה

מוזמנים על ידי ספק הקייטרינג

בישול

במטבח החברה בה מוגש האוכל

במטבח החברה בה מוגש האוכל

בישול מבוצע במטבח של ספק הקייטרינג ונשלח לחברה בה יוגש האוכל (חדר האוכל של החברה, בית ספר וכדומה)
כוח אדם

עובדים מטעם חברת הקייטרינג מבשלים ומגישים את המנות

עובדים מטעם חברת הקייטרינג מבשלים ומגישים את המנות

הדבר תלוי בצורך של מקבל השירות: לעיתים יש צורך בעובדים מטעם הספק להגשת המזון, חיתוך סלטים ו/או טיגון במקום. בחלק מהמקרים אין צורך בעובדים כלל אלא רק במשלוח של המזון (לדוגמא בצהרוני גני ילדים בהם נשות הצוות מגישות את המזון לילדים)

ההבדל בין שני הסוגים הוא מי מזמין את חומרי הגלם לבישול – החברה עצמה או ספק הקייטרינג

בבחירת ספק שירותי כתיבת מכרז לתחום ההסעדה, חשוב להתייחס למספר קריטריונים:

  1. ניסיון בתחום המזון: ודאו כי לספק יש ניסיון ספציפי בכתיבת מכרזים לענף ההסעדה.
  2. היכרות עם תקנים ורגולציות: בדקו את הידע של הספק בתקני איכות ובטיחות מזון.
  3. תיק עבודות: בקשו לראות דוגמאות של מכרזים קודמים שנכתבו על ידי הספק.
  4. המלצות: בדקו המלצות מארגונים דומים לכם שפרסמו מכרזי הסעדה.
  5. גמישות והתאמה אישית: חפשו ספק המסוגל להתאים את המכרז לצרכים הייחודיים של הארגון שלכם.

סיכום

בעולם התחרותי של ענף המזון וההסעדה, פרסום מכרז מקצועי הוא המפתח לבחירת הספק האידיאלי עבור הארגון שלכם. שירותי כתיבת מכרז לתחום ההסעדה מספקים את הכלים והמומחיות הדרושים ליצירת מכרז יעיל ומדויק.

על ידי שילוב של ידע מקצועי, הבנה מעמיקה של צרכי הארגון, וניסוח ברור ומפורט, אתם מגדילים משמעותית את הסיכויים לקבל הצעות איכותיות ולבחור את הספק הטוב ביותר.

זכרו כי מכרז מוצלח הוא לא רק עניין של מחיר, אלא גם של הבטחת איכות, יעילות ושביעות רצון מנותן השירות לטווח הארוך.

השקעה בשירותי כתיבת מכרז הסעדה הינה צעד אסטרטגי שיכול להוביל לשיפור משמעותי באיכות שירותי ההסעדה בארגון שלכם, חיסכון בעלויות לטווח ארוך, והגברת שביעות הרצון של העובדים או הלקוחות. בעולם שבו איכות המזון והשירות הם קריטיים, מכרז מקצועי ומנוסח היטב הוא הכלי שיעזור לכם להבטיח את השירות הטוב ביותר.

 

יתרונות השימוש בשירותי כתיבת מכרז לתחום ההסעדה

  • יעילות כלכלית: הגדרה מדויקת מאפשרת השוואה אפקטיבית ובחירת ההצעה המשתלמת ביותר.
  • חיסכון בזמן: שחרור משאבים פנימיים להתמקדות בפעילות העסקית השוטפת.
  • העלאת איכות ההצעות: ניסוח מקצועי מושך מציעים איכותיים יותר.
  • מקצועיות: הסתמכות על מומחים בעלי ניסיון רב בתחום ההסעדה והמזון.
  • מניעת סיכונים: הבטחת עמידה בכל הדרישות החוקיות ומניעת בעיות עתידיות.
כתיבת מכרזים לשירותי מזון

יתרונות להתחלת תהליך עם Prosafe Food:

מעל ל-15 שנות ניסיון בענף המזון

לאורך השנים ליווינו ומלווים מאות חברות מזון, מפעלים ומסעדות לקבלת תקני איכות מכל הסוגים, תחזוקת תקנים שוטפת ובקרת איכות.

כל הפתרונות לענף המזון תחת קורת גג אחת

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד הבריאות ומכון התקנים כחברה המובילה בתחום בקרת איכות מזון.

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

אנו מעסיקים את מיטב המומחים, בעלי ידע וניסיון אשר יחסכו לכם הרבה זמן וכסף.

מעל ל-800 לקוחות מרוצים

בין לקוחותינו נמנים מפעלים וחברות ענק כמו גם עסקים קטנים בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים בייעוץ לגבי כתיבת מכרז לשירותי מזון או הסעדה?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176265

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

כיצד עובד התהליך?

  1. 1

    איפיון צרכים

    הבנת צרכי החברה עבורה נכתוב את המכרז. ביצוע איפיון על ידי סקר מקיף: הגדרת התקציב של מערך ההסעדה המתוכנן (או הקיים), מהן השאיפות מבחינה קולינרית, כמה מנות יוגשו, היקף העבודה בימים, בחינת דרישות בטיחות או דרישות התברואה במקום. מה אופי הפעילות (כפי שפורט בטבלה מעלה)
  2. 2

    כתיבת ספר המכרז

    כתיבה משותפת של ספר המכרז על ידי טכנולוג מזון, יועץ קולינרי ומשפטן מתחילתו ועד סופו.
  3. 3

    הפצת המכרז

    הפצת המכרז לחברות הרלוונטיות או פרסום רחב בפלטפורמה ייעודית להפצת מכרזים.
  4. 4

    קבלת הצעות וניתוח שלהן

    מעבר על כל ההצעות של הניגשים למכרז והשוואה ביניהן בהתאם לכל הקטגוריות שהוגדו מראש במשותף.
  5. 5

    ניפוי מועמדים וסיור אצל המועמדים הנבחרים

    כאשר הגענו לרשימה הנבחרת של נותני השירות שניגשו למכרז, נקיים סיור במפעלים על מנת לבדוק שהם אכן עומדים בתנאי הסף של המכרז (עמידה בדרישות התקנים הלכה למעשה)
  6. 6

    בחירת ספק

    בחירת נותן השירות הנבחר בהתאם לכל הקריטריונים שהוגדרו מראש.
  7. 7

    ליווי ובקרה

    ליווי שוטף של טכנולוג מזון על מנת לוודא שהספק עומד בהתחייבויותיו הן מבחינת הטעמים, והן מבחינת איכות ובטיחות המזון.

המפתח לבחירת הספק האידיאלי

תודה רבה ליפז, טכנולוגית המזון שמלווה אותנו במקצועיות ובאדיבות! ללא ספק מרוצים מהשירות.
המחלבה בית יצחק
תודה לחברתכם על הליווי המסור והסבלני. הטכנולוגים שלכם בעלי ידע ומקצועיות מהשורה הראשונה.
מחלבות גד בע"מ
תודה רבה על הליווי המסור והזמינות הגבוהה לכל שאלה ובקשה. הצוות מקצועי ונותן מענה מדויק.
גלידות פלדמן
היועצת שלנו מקצועית ועניינית, נותנת מענה בזמן, פותרת בעיות בצורה נכונה וטובה.
אסלי עמוס
בזכותכם הגענו להישגים בתחום תעשיית המזון ובריאות הציבור. כמובן שנמשיך לקבל מכם ליווי וייעוץ!
אחים חמוי בע"מ
ברצוני להודות ולהגיד מילה טובה על עבודה ממש טובה של חברתכם וצוות הטכנולוגים! כל הכבוד יישר כח!
שלגוגו בע"מ
רציתי לשבח את עובדי חברתכם על המקצועיות, חריצות והשקעה בכל התהליכים שאנו עוברים במפעל!
רפאל תערובות בע"מ
אנחנו מרוצים מאוד מליפז הטכנולוגית. מקצועית, נעימה ואמביציוזית.
מאפיית לחמים
טופס תחתון

מעוניינים בייעוץ לגבי כתיבת מכרז לשירותי מזון או הסעדה?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176265

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00