דף הבית > בטיחות במזון > אישור יבוא מזון רגיל

אישור יבוא מזון רגיל | יבוא מוצרי מזון רגיל באישור משרד הבריאות

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות אישורי יבוא מזון רגיל או התקשרו ל-03-8061313

 

תנו למומחים שלנו לרוץ בשבילכם!

מעוניינים לייבא מוצרי מזון רגיל מחו"ל לארץ? אנחנו כאן לעשות לכם סדר! טכנולוגי המזון שלנו יסייעו לכם לרכז את הטפסים הרלוונטיים ולהגישם למשרד הבריאות, יוודאו כי המוצרים אינם מכילים רכיבים אסורים/כמויות אסורות של רכיבים, יכינו תוויות על פי התקן הרלוונטי, יספקו עבורכם מענה להערות של שירות המזון וילוו אתכם עד לקבלת אישור יבוא מזון רגיל ממשרד הבריאות, ללא בירוקרטיה מתישה ועלויות כספיות מיותרות.

 

מהו מזון רגיל?

כל מה שלא נכלל ברשימת המזונות הרגישים:

  • תחליפי חלב (שאינם רגישים).
  • שמנים ושומנים.
  • פירות, ירקות, קטניות, אצות, אגוזים וזרעים.
  • ממתקים.
  • דגנים.
  • מוצרי מאפה (לא רגישים).
  • ממתיקים טבעיים ומלאכותיים.
  • תבלינים, מרקים, רטבים, סלטים, מוצרים ע"ב חלבון צמחי.
  • משקאות, למעט מוצרי חלב.
  • חטיפים.
  • תוספי מזון וחומרי עזר למזון.
השארת פרטים
שדרגו לשירותי ליווי טכנולוג מזון וקבלו אישור יבוא מזון רגיל ללא עלות נוספת!

הנפקת אישור יבוא מוצר מזון רגיל  – מאיפה מתחילים?

ראשית יש להגיש בקשה בפורטל באופן מקוון – הצהרת יבואן בדבר ייבוא מזון רגיל.

המסמכים הנדרשים:

  • טופס בקשה לאישור יבוא מוצר מזון רגיל
  • אישור ייצור מהרשות המקומית למפעל המייצר
  • תעודות הסמכה שונות במידה ויש
  • מפרט מוצר מלא –כולל רכיבים וכמויות, אלרגנים, חיי מדף, אופן שימוש וכו'
  • בדיקת מעבדה חתומה ע"י היצרן או ע"י מבצע הבדיקה
  • תווית מקורית
  • אופן פענוח קוד ייצור במידה וקיים
  • תעודת רישום יבואן

כל מסמך צריך להיות בקובץ נפרד, על דפי לוגו של המפעל/יצרן מהשנה האחרונה.

 

ומה עם תשלום אגרה?

יש לשלם אגרה עבור כל מוצר ומוצר. סכום האגרה עומד על 384 ש"ח לשנה למוצר.

ניתן לשלם באופן מקוון באתר התשלומים של משרד הבריאות.

במידה והיבואן לא עומד בתנאים ומפר אותם:

  • מניעת שחרור המשלוח, החזרת המשלוח לארץ המוצא או להשמידו
  • העברה לסטטוס "יבואן לא אמין" או "מפר אמון"
  • סנקציות כלכליות
  • אישום פלילי, מאסר של שנה או שנתיים

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מוכרים ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מעל ל-800 לקוחות מרוצים

יועצינו מלווים לקוחות מכל התחומים והגדלים ברחבי הארץ.

חטיבות המומחים המובילות ביותר בארץ - בהתחייבות!

הטמעת מערכת אדמיניסטרטיבית ומערכת ממוחשבת המותאמת לכל צרכי הלקוחות - רק אצלנו!

מעל 10 שנות ניסיון בתחום המזון

הצטרפו למאות לקוחות מרוצים משירותי הייעוץ והליווי שלנו בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לייבא מזון רגיל לארץ?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176265

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תקנים נוספים בתחום

אישור יבוא מזון רגיש

יבוא מוצרי מזון רגיש באישור משרד הבריאות
אישור יבוא מזון רגיש מקנה אישור לבקשת היבואן לייבא מוצר מזון מקבוצת "המזונות הרגישים" והנפקת תעודת אישור יבוא מזון רגיש.

רישום יבואן

יבוא מוצרי מזון באישור משרד הבריאות
רישיון יבוא הינו תנאי הכרחי וראשוני עבור כל חברה/עוסק מורשה/תאגיד המעוניינים לייבא מזון מחו"ל לארץ.

ISO 9001

תקן לניהול איכות במזון
ISO 9001:2015 (איזו 9001) הינו תקן בינלאומי לניהול איכות, המסייע בניהול וארגון של כלל מחלקות החברה במטרה להבטיח את איכות תהליכי הארגון על כלל היבטיו. חברות המזון שמחזיקות בתקן זה משפרות את הישגיהן ומייעלות את מחלקות החברה בהשגת הצלחה מתמדת.

HACCP

מערכת לניהול בטיחות מזון
HACCP הינה מערכת ניהול בטיחות במזון המשלבת בטיחות מזון ואיכות מזון, מערכת להערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי.

ליווי טכנולוג מזון לעסקים

כל מה שצריך לדעת
טכנולוג מזון מנהל ועוסק במספר תחומים במקביל בכדי להבטיח את בטיחות המוצר ועמידתו בדרישות הלקוח, היצרן והתחיקה. הליווי מתבצע על-ידי צוות טכנולוגי מזון בכיר המסייע לחברות רבות לעמידה בדרישות הרגולטור המחמירות והבטחת איכות המזון אצלכם בעסק.

מנהל הבטחת איכות

ליווי על ידי מיטב המומחים בתחום המזון
חברת Prosafe Food מלווה ומייעצת להבטחת איכות במגוון חברות ועסקי מזון. אנו מסייעים לפקח ולנהל את תהליכי הייצור, השיווק וניהול כוח האדם בעסק ולעמוד בדרישות הרבות של הרגולטור.

ליווי וייעוץ להסמכת תקן ISO

ליווי וייעוץ להסמכת תקני איכות ובטיחות במזון
חטיבת הבטחת האיכות במזון של חברת Prosafe Food מומחים בליווי מפעלי וחברות מזון במגוון תחומים עד לקבלת תעודת הסמכה ממכון התעדה רשמי.

HACCP וטרינרי

לניהול מערכת בטיחות מזון במפעלים מן החי
Haccp וטרינרי, היא מערכת המבוססת על עקרונות תקן Haccp למזון. בשונה ממערכת Haccp למזון המפוקחת ע"י משרד הבריאות, מערכת ה- Haccp הוטרינרי מיועדת למשחטות ונמצאת באחריותה של היחידה לפיקוח מוצרים מן החי של משרד החקלאות.

ליווי למבדק מעקב

מבדקי מעקב מבוצעים כל שנה במהלך תקופת ההסמכה לתקן ונבחנים על-ידי בוחן חיצוני מטעם מכון התעדה רשמי. מטרתם של מבדקי המעקב הם ריענון של מערכת נהלים ובדיקת שיטות העבודה בהתאם לדרישות התקן הקיים.

תקן GMP

תנאי ייצור נאותים
תקן Good manufacturing practice) GMP) הנו אישור לסימון ע"ג תווית מוצר הניתן למפעלי ייצור הפועלים לפי קווים מנחים המבטיחים את איכות המוצר הסופי.

ISO 22000

מערכת לניהול בטיחות מזון
ת"י ISO 22000 (מהדורה 2018) הינו תקן מערכות ניהול בטיחות מזון, הנקבע על ידי הארגון הבין-לאומי לתקינה. מומלץ להטמיע בתהליך ההסמכה גם את מערכת לניהול איכות בארגון - תקן ISO 9001 ליצירת ניהול אפקטיבי בארגון.

22000 FSSC

מערכת לניהול בטיחות מזון
תקן 22000 FSSC הינו תקן מזון מורחב, העוסק בבטיחות המוצר וביטחון והונאה במזון. התקן הינו תוספת של תקן ISO 22000 המאחד בבסיסו את דרישות תקן ISO 9001 הידוע והטמעת תכנית בטיחות מזון על פי HACCP. 22000 FSSC מכוון בעיקר לארגונים המעוניינים לייצא לצפון אמריקה ואירופה, כאשר אחד היתרונות הינו שהתקן מוכר על ידי הארגון העולמי לבטיחות מזון GFSI.

רישיון עסק מזון

הדרך שלכם לקבלת רישיון עסק מתחילה כאן
כל עסק בענף המזון, מחויב להוציא רישיון עסק מזון, כגון: מפעלי מזון, קייטרינג, אטליז, יבואני מזון, מפעלים לאריזת מזון, מחסני מזון, מאפיות וכו'.

רישיון יצרן מזון

הדרך שלכם לקבלת רישיון יצרן מתחילה כאן
כל עסק בענף המזון, מחויב להוציא רישיון יצרן מזון, כגון: מפעלי מזון, קייטרינג, אטליז, יבואני מזון, מפעלים לאריזת מזון, מחסני מזון, מאפיות וכו'.

BRC – British Retail Consortium

תקן לבטיחות מזון
תקן BRC נכתב בכדי למלא אחר דרישות החוק לבטיחות מזון באנגליה. BRC שונה מתקנים אחרים הן בהתייחסות למוצרים הן בתפישת האחריות של היצרן כלפי הצרכן. היצרנים חייבים לפעול בכל המישורים בשביל למנוע כשלים בשלבי העבודה השונים, ובכך להבטיח את הבטיחות של מוצרי מזון.

BRC IOP

תקן לניהול איכות במזון
תקן BRC IOP הינו תקן בינלאומי ייעודי למפעלי אריזות למזון. התקן מתייחס הן לאריזות הבאות במגע ישיר עם מזון, והן לאלו המיועדות לאריזה שניונית (חיצונית) של מזון וכולל דרישות ספציפיות עבור שני הסוגים. תקן זה נחשב במקומות רבים ל-State of the art של תקני איכות ובטיחות מוצר בענף.

ת"י 1145

סימון מזון ארוז מראש
ת"י (תקן ישראלי) 1145 לסימון מזון ארוז מראש הינו תקן רשמי הדורש סימון מזון ארוז מראש המיועד למכירה קמעונאית, למעט פירות וירקות שלא עברו עיבוד.