החל מינואר 2020, נכנסו לתוקפן תקנות הגנה על בריאות הציבור (סימון תזונתי) 2017, אשר מטרתן לחייב את היצרנים לסמן את המוצרים במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה והמוצרים מכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ונתרן.
התקנות נכנסו בשתי פעימות: הפעימה הראשונה חייבה יצרנים לסמן במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה ובכל 100 גרם של המוצר יש יותר מ-500 מ"ג נתרן, או יותר מ-13.5 גרם סוכר או יותר מ-5 גרם שומן רווי.
הפעימה השנייה, שנכנסה בתאריך 1.1.2021, החמירה את הסף לסימון המזון.
ומה לגבי סימון לגבי מוצר בריא? סימון ירוק מסמל על מוצרים המומלצים לצריכה מטעם משרד הבריאות.
כחלק מתהליך הליווי השוטף, אנו נבצע עבורך עדכון תוויות מזון ומפרטי מוצר למענה ביקורות משרד הבריאות ללא עלות נוספת.
חברת Prosafe Food הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בניתוח וכתיבת תווי מוצרים בהתאם לדרישות הרגולציה המחמירות. בין לקוחותינו.
סימון המזון באמצעות תווית נדרש עבור מוצרים הארוזים מראש המיועדים למכירה קמעונית, כך שתווית המזון תאפשר לנו לזהות את המידע הנדרש לגבי המוצר.
חובת סימון המזון באמצעות תווית הינה דרישת חוק, הקובעת את אופן סימון התווית והפרטים שעליה להכיל, כגון:
דרישה חדשה שאנו פוגשים בתקופה האחרונה הינה הדרישה לסימון המוצרים בכפיות סוכר ובסמלי מזון אדומים לזיהוי מוצר עם רמה גבוהה של סוכר/ נתרן / שומן רווי.
מרבית מוצרי מזון, בהם כמות הסוכר עולה על 2%, מחויבים בסימון מספר כפיות הסוכר בטבלת הסימון התזונתי.
בנוסף, עבור סוכר, נתרן ושומן רווי הוגדרו ערכי מינימום, כאשר חריגה מהערך הנתון מצריכה סימון סמלי מזון אדומים. על סמלי המזון להופיע בקדמת האריזה בגודל וצבע הנדרש בתקנות ומוגדר על פי גודל אריזת המוצר.
תכולת המלל בתווית ואופן הסימון, הן של הסמלים האדומים והן של טבלת הערכים דורשים הבנה מלאה של התקנות.
כתיבה נכונה חשובה לשמירה על העסק שלך מפני תביעות ייצוגיות.
האם כמות הסוכר מתייחסת לסוכר המוסף למוצר?
לאו דווקא, כמות הסוכרים במוצר מתייחסת לכלל הסוכרים במוצר, גם אלו שמקורם בפרי/ירק וכו' ולא הוספו למוצר.
עם זאת, מוצר המורכב מרכיב אחד בלבד אינו נדרש בסימון כפיות סוכר או סמלי מזון אדומים, כך לדוגמא תמרים המכילים כמות גדולה של סוכרים לא ידרשו בסימן אדום המתריע על כמות סוכר גבוהה.
הדבר נכון גם לגבי חישוב נתרן ושומן רווי המבוסס על כללות כמותם במוצר בין ממקור טבעי ובין שהוספו מבחוץ.
האם ניתן להכין לבד תווית מזון?
באופן כללי כן, אך על היצרן מונחת חובת הסימון הנכון ולכן עליו להכיר את הדרישות עבור המוצר, [עבור חלק מהמוצרים קיים תו תקן המגדיר את הכינוי הנכון למוצר, דרישות לגבי נפח המוצר, סוג האריזה וכו'], יש לוודא, כי הסימון תזונתי נכון ומסודר בטבלה בסדר הנכון בהתאם לתקנות, סימון הצהרות נדרשות [כגון אזהרות לשימוש לילדים או אזהרות חנק וכו'] כנדרש בחוק עבור מוצרים מסוימים, סימון פרטים הנדרשים באופן הנכון בקדמת התווית ובגודל אותיות הנכון.
בלבד הסכנה בהטעיית הציבור בסימון לא נכון, עלול הדבר להביא לנזקים חמורים החל מסימון לא נכון של הצהרת אלרגנים העלול להוות סכנה לחיי אדם, ועד לתביעות ייצוגיות על סימון לקוי של פרטים אחרים בתווית.
לכן, מומלץ שהתווית תיבדק ע"י גורם מקצועי ע"מ לוודא שהיא תקינה ועומדת בדרישות.
מהי הדרך להכנת התווית?
תחילה יש לאסוף את הפרטים הנדרשים לגבי המוצר כגון רשימת הרכיבים וכמויותיהם במוצר [המתכון], מפרטי חומרי הגלם, אלרגנים שהמוצר מכיל ואלרגנים העלולים להופיע בסביבת העבודה, תנאי האחסון של המוצר על פי הוראת יצרן וחיי המדף של המוצר, פרטי היצרן ועוד.
טכנולוג המזון יערוך את התווית בהתאם לדרישות הכלליות והספציפיות למוצר.
בשלב הבא טיוטת התווית עוברת לבית הדפוס לעריכת הגרפיקה הרצויה, לאחר מכן כדאי לבצע בדיקה אחורה לפני הדפסה כי לא נפלה טעות כתב או הושמט פרט בתווית, ואז ניתן להדפיסה.
אל תישארו מאחור והישמרו מפני תביעות ייצוגיות – צרו קשר עוד היום עם המומחים של Prosafe Food.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00