דף הבית > Prosafe בלוג > הטמעת ISO 9001 ו HACCP כחלק מרישיון יצרן

הטמעת ISO 9001 ו HACCP כחלק מרישיון יצרן

החל מ-2026: חובת ISO ו- HACCP כחלק מהדרישות לרישיון יצרן

חוק ההסדרים כולל בתוכו רשומות בנוגע למגוון חוקים ביניהם חוק ההגנה על בריאות הציבור מזון. בשנת 2023 נכנסו לחוק מגוון תיקוני חקיקה בנושא, אבל עדכון חשוב ביותר עתיד להיכנס לתוקף ב 2026 והוא חובת הסמכה לתקן ISO 9001 וניהול מערכת איכות מזון HACCP אמריקאי.

מהן המשמעויות של התיקון החל מ- 2026 עבור יצרני מזון? 

 

החל משנת 2026, יצרן מזון יוכל להאריך את חיי המדף של חומרי גלם בתנאי שיש לו מערכת HACCP לניהול איכות ובקרה עצמית – ללא צורך באישור יצרן חומר הגלם. עד 2023, יצרני מזון נדרשו גם לתקן HACCP וגם לאישור יצרן חומר הגלם. לאחר עדכון חוק ההסדרים לתוקף, יצרן שעמד בתקן HACCP ו GMP לא מחוייבים באישור ייצרן חומר הגלם.
החל מ 2026, חלק מדרישות סף לרישיון יצרן יהיו הטמעת מערכת בטיחות במזון HACCP וגם ISO 9001. מערכת בקרת האיכות תהיה מבוקרת על ידי משרד הבריאות.

כיצד השינוי בחוק ישפיע על יצרני מזון? 

  • האם יצרן מזון בעל רישיון יצרן בתוקף יהיה חייב להטמיע מערכת HACCP ותקן לניהול איכות איזו 9001?
    כן. החל משנת 2026 החוק קובע כי כי מי שמעוניין להוציא רישיון יצרן מזון יהיה מחויב כתנאי סף להטמיע מערכת HACCP המבוססת על העקרונות האמריקאיים לבטיחות במזון. כמו כן, יהיה צורך בהטמעת תקן ISO 9001 (ללא חובת התעדה).
  • החלטתי להטמיע תקן ISO ו HACCP כדי לעמוד בדרישות לרישיון יצרן. מה השלב הבא?השלב הבא יהיה להתחיל בתהליך הטמעת התקנים עם טכנולוג מזון מנוסה. אחרי שתעברו את תהליך ההסמכה בהצלחה נוכל לגשת לבקשה לרישיון יצרן. חטיבת המזון של Prosafe מעסיקה את מיטב המומחים בהבטחת איכות מזון ובעלת ניסיון של מעל 10 שנים ואלפי שעות ליווי לעסקים ומפעלי מזון בכל הגדלים. הטמעת המערכות דורשת מקצועיות רבה והיכרות מעמיקה עם תחום המזון, זאת בנוסף לכל הבירוקרטיה הנילווית להתנהלות מול משרד הבריאות ומכון התקנים או מכון ההתעדה שתבחרו.
טופס תחתון

מעוניינים בשיחת ייעוץ עם מומחה בתחום המזון?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176265

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00