חוק ההסדרים כולל בתוכו רשומות בנוגע למגוון חוקים ביניהם חוק ההגנה על בריאות הציבור מזון. בשנת 2023 נכנסו לחוק מגוון תיקוני חקיקה בנושא, אבל עדכון חשוב ביותר עתיד להיכנס לתוקף ב 2026 והוא חובת הסמכה לתקן ISO 9001 וניהול מערכת איכות מזון HACCP אמריקאי.
החל משנת 2026, יצרן מזון יוכל להאריך את חיי המדף של חומרי גלם בתנאי שיש לו מערכת HACCP לניהול איכות ובקרה עצמית – ללא צורך באישור יצרן חומר הגלם. עד 2023, יצרני מזון נדרשו גם לתקן HACCP וגם לאישור יצרן חומר הגלם. לאחר עדכון חוק ההסדרים לתוקף, יצרן שעמד בתקן HACCP ו GMP לא מחוייבים באישור ייצרן חומר הגלם.
החל מ 2026, חלק מדרישות סף לרישיון יצרן יהיו הטמעת מערכת בטיחות במזון HACCP וגם ISO 9001. מערכת בקרת האיכות תהיה מבוקרת על ידי משרד הבריאות.
Yael Freund Dey
לכל המאמרים של
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00